Skip to: Site menu | Main content

 

 

 

 

شورش هاي ضد آمريكائي كابل را به لرزه در آورد

سرويس خبري جهاني براي فتح – 5 ژوئن-06

اعتراضاتي كه در روز 29 ماه مه در كابل عليه نيروهاي مسلح آمريكا  شد شديدترين اقدام سياسي از زمان سقوط طالبان و اشغال افغانستان در 5 سال گذشته توسط آمريكا و متحدينش، بود. اعتراضات با يك تصادف مرگبار كه توسط كاروان ماشين هاي نظامي آمريكا بوجود آمد، شروع شد. يك كاميون بزرگ كه كاروان نظامي را هدايت مي كرد در ساعات شلوغ ترافيك به 12 ماشين خورد و موجب كشته و زخمي شدن عده زيادي شد. مردمي كه در صحنه بودند، منجمله اقوام مجروحين، سعي كردند نزديك شده و به زخمي ها كمك كنند اما سربازان آمريكائي مانع شدند. مدتها بود كه مردم از رانندگي خطرناك و متفرعنانه كاروان هاي نظامي آمريكائي منزجر بودند زيرا با سرعت بسيار بالا از پايگاه نظامي قندهار وارد كابل مي شوند و اغلب به  هر آنچه كه سر راه است مي زنند و رد مي شوند ومانع از آن مي شوند كه وسائط نقليه ديگر به آنها نزديك شده و از كنار آنها بگذرند و هميشه با اسلحه به طرف بقيه (حتا سربازان ديگر) نشانه مي روند. در هر حال سربازان آمريكائي يكباره خود را در محاصره  ماشين هاي له شده و جمعيت عصباني گير يافتند. هيچ راه فرار نداشتند. با اين وجود حاضر نشدند به جمعيت اجازه كمك به مجروحين را بدهند.  يكي از جيپهاي نظامي با سلاح سنگين بروي مردم آتش گشود. اين حركت مردم را عصباني تر كرد و به جوش آورد. دانش آموزاني كه در حال رفتن به مدرسه بودند و جمعيت خيابان شروع به پرتاب سنگ به طرف كاروان كرده و فرياد مي زدند: ”مرگ بر آمريكا“.  ماشين هاي نظامي آمريكائي از صحنه فرار كردندو ادامه كار را به پليس افغانستان واگذار كردند كه آنها به شليك بطرف مردم ادامه دادند. مردم نيز با سنگ نيروهاي پليس را مورد تهاجم قرار دادند.

تظاهرات بسرعت به مركز شهر سرايت  كرد و به نزديكي پايگاه هاي نظامي آمريكا و ناتو و منطقه اي كه پرسنل آنها و ديپلماتها معمولا رفت و آمد مي كنند، رسيد. طبق يك شاهد عيني، نگهبانان به ده ها نفر كه تلاش داشتند وارد حياط كمپاني امنيتي انگليسي شوند شليك كردند. بخش ديگري از تظاهر كنندگان مي خواستند به طرف سفارت آمريكا بروند اما ميان راه پليس و سربازان افغانستاني مانع شدند. صدها نفر بطرف پارلمان براه افتادند. و در حاليكه فرياد مي زدند ”مرگ بر آمريكا“؛ ”مرگ بر كرزاي“ پوسترهاي كرزاي را پاره كرده و پرچم آمريكا را سوزاندند و به اداره ها و ساختمان هاي دولتي حمله كرده و آنها را اشغال مي كردند. تظاهر كنندگان پاسگاه پليس، ماشين هاي پليس و غيره و يك ساختمان شركت تلويزيوني و يك اداره پست و چندين ساختمان ان جي او منجمله دفتر سازمان ”كر“ و سازمان فرانسوي ”اكتد“ را سوزاندند. در سراسر شهر درگيري با نيروهاي پليس در جريان بود. طبق گفته مقامات حكومتي حدود 20 نفر كشته و 160 تن زخمي شده اند. آن شب حكومت نظامي شديد در كابل برقرار شد. اين اولين بار پس از اشغال افغانستان بود كه حكومت نظامي برقرار مي شد. نيروهاي تا بدندان مسلح ارتش افغانستان و نيروهاي ناتو در خيابان ها گشت مي دادند.

وقتي يكي از اعضاي پارلمان شكايت كرد كه آمريكائي ها بايد از قوانين راهنمائي و رانندگي تبعيت كنند و كرزاي مجبور شد بگويد كه سربازان آمريكائي نبايد به روي غير نظاميان افغانستاني شليك كنند، مقامات آمريكائي گفتند مزخرف مي گويد زيرا افغانستان يك پيمان امضاء كرده كه طبق آن نمي تواند سربازان ارتش هاي اشغالگر را دستگير يا محاكمه كند. و تائيد كردند كه ايجاد ترور عليه شهروندان افغانستاني و به قتل رساندن آنها بخشي از سياست رسمي است.

با پخش خبر به سراسر كشور، عصبانيت مردم كابل به مردم سراسر افغانستان سرايت كرد. در همه جا بسرعت اعتراض و تظاهرات براه افتاد زيرا ديگر كاسه صبر مردم از اين حكومت و حضور سربازان آمريكائي و خارجي در افغانستان لبريز شده است. نگراني مقامات غربي و متحدين افغانستاني آنها از شدت اين توفان نيست بلكه از جهت آن است.

سرويس خبري جهاني براي فتح

حزب کمونيست ايران ( م ل م )