Skip to: Site menu | Main content

 

 

 

 

 

به‌مناسبت تجلیل از پنجاه و دومین سال‌گرد بنیادگذاری
جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین افغانستان
در 13 میزان 1396 خورشیدی

پنجاه و دو سال قبل از امروز، جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین افغانستان به تاریخ 13 میزان 1344 خورشیدی توسط پیش‌گامان‌ما و در پیشاپیش آن‌ها رفیق جان‌باخته زنده‌یاد اکرم یاری بنیادگذاری گردید و مبارزات جنبش مائوئستی و جریان دموکراتیک نوین افغانستان را با الهام‌گیری از "اندیشۀ مائو‌تسه دون" طی چند سال رهبری نمود.
یاد و خاطرات پیش‌گامان ما را گرامی می‌داریم و به احترام تمامی جان‌باختگان مائوئیست‌ و شعله‌یی، این فرزندان دلیر مردمان کشور، که خون‌های پاک شان توسط دست‌نشاندگان و جلادان  فرومایۀ سوسیال‌امپریالیزم شوروی ریخته شد، سرِتعظیم فرو می‌آوریم.
جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین افغانستان طی بیش‌تر از پنج دهه مبارزات خویش مسیر پرفرازونشیب و مملو از پیچ‌وخم‌های فراوان را با تحمل قربانی‌ها و جان‌نثاری‌های فرزندان دلیر مردمان این خطه پشت سر گذاشته است.
جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین افغانستان در مدت چند سال اول حیات مبارزاتی‌اش، از سال 1344 تا سال 1350، عمدتا بر مبنای خط اصولی مارکسیستی- لنینیستی- مائوئیستی (آن زمان مارکسیستی- لنینیستی- مائوتسه‌دون اندیشه) و دموکراتیک نوین حرکت کرد و به بزرگ‌ترین و گسترده‌ترین جریان سیاسی کشور مبدل گردید. ولی با تأسف در اثر بیماری رفیق زنده یاد اکرم یاری و کناره‌گیری اجباری اش از فعالیت‌های سازمانی و عوامل دیگری، در طول تقریباً یک و نیم دهه (کل دهۀ پنجاه و نیمۀ اول دهۀ شصت) خط‌های انحرافی و رویزیونیستی بر بخش‌های مختلف جنبش و جریان مسلط گردید و ضربات بی‌شماری را بر پیکر آن وارد نمود.
در نیمه‌های دهۀ شصت یک‌بار دگر رهروان راستین جنبش مائوئیستی افغانستان پیش‌گام گردیدند و با موضع‌گیری اصولی و قاطع علیه انحرافات رویزیونیستی و اپورتونیستی مسلط بر بخش‌های مختلف جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک‌نوین کشور، خط اصولی بنیان‌گذار جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک‌نوین کشور را در سطح عالی‌تری احیاء نمودند. بخش‌های مختلف این حرکت‌نوین در جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک‌نوین کشور که با الهام‌گیری و درس‌آموزی از جنبش کمونیستی بین المللی، مشخصاً جنبش انقلابی انترناسیونالیستی، به‌راه افتاد و به تکامل خود ادامه داد، در تخالف با گروه‌گرایی و سکتاریزم مسلط بر بخش‌های مختلف جنبش و جریان در آن زمان، راه وحدت حزبی را در پیش گرفتند و از آن زمان تا حال پیوسته در این مسیر پیش رفته اند. 
حرکت‌نوین در جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک‌نوین کشور از همان آغاز پیدایش و پیش‌رفت خود در چنین مسیری، برای اولین بار در تاریخ جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین کشور  از روز سیزدهم میزان سال 1344 یعنی روز تأسیس سازمان جوانان مترقی افغانستان، در سیزدهم میزان سال 1365 خورشیدی یا بیست و یکمین سال‌گرد آن، به عنوان روز بنیادگذاری جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین افغانستان، توسط پیش‌گامان ما و در پیشاپیش آن‌ها رفیق زنده یاد اکرم یاری، تجلیل به‌عمل آورد. شمارۀ ششم ندای انقلاب، نشریۀ هستۀ انقلابی کمونیست‌های افغانستان، که شمارۀ فوق العاده به‌مناسبت تجلیل از این روز بود، در قسمتی از متن خود درین‌مورد نوشت:  
«بيست و يك‌سال قبل در چنين روزي (سيزدهم ميزان سال 1344 هجري شمسي) ‌اولين كنگرۀ سازمان جوانان مترقي به نمايندگي از پرولتارياي جوان‌ كشور، با الهام از موضع‌گيري‌هاي ايدیولوژيك- سياسي حزب كمونيست چين به رهبري مائوتسه‌دون كبير عليه رويزيونيزم خروشچفي برگذار گرديده و اولين سازمان كمونيستي افغانستان بر اساس ماركسيزم- لنينيزم- انديشۀ مائوتسه دون، ‌تحت رهبري ايدیولوژيك- سياسي رفيق بزرگ و شهيد سترگ اكرم ياري پا به‌عرصۀ وجود گذاشت. مبارزات سازمان جوانان مترقي و به‌خصوص انتشار جريدۀ شعلۀ جاويد توسط اين سازمان كه تأثير [سیاسی و] فرهنگي عميقي بر جامعۀ ما وارد نمود جريان نيرومند و انقلابي جامعۀ ما يعني جريان دموكراتيك نوين افغانستان را به‌صورت بزرگ‌ترين و با نفوذترين جريان سياسي كشور به‌وجود آورد و در متن آن جنبش كمونيستي نو بنياد ما شگوفا گرديد.
به اين صورت است كه روز سيزدهم ميزان به‌مثابۀ يك روزتاريخي و برجسته يعني روز ايجاد و پايه گذاري جنبش كمونيستي افغانستان نمايان مي‌گردد . تجليل و بزرگ‌داشت اين روز براي كمونيست‌هاي افغانستان از اهميت عظيمي برخوردار است و به‌خصوص در شرايط حاضر كه به‌دنبال سال‌ها تسلط خط‌هاي رويزيونيستي و اپورتونيستي بر جنبش، به تازگي امواح نويني در عرصۀ مبارزات ملي- طبقاتي كشور به‌حركت افتاده است به‌صورت ويژه اي اهيمت مي‌يابد . تجليل اين روز از لحاظ تاريخي موضع‌گيري در آن سنگري است كه از آن عليه امپرياليزم، سوسيال امپرياليزم و ارتجاع آتش گشوده شد و به ويژه رويزيونيست‌هاي خروشچفي وطني را به نحو شايسته اي و در خورِشَاًنِ شان كوبيد. اكنون بايد با موضع‌گيري در اين سنگر (سنگر ماركسيزم- لنينيزم- انديشۀ مائوتسه‌دون)‌ مبارزه عليه سوسيال امپرياليزم، امپرياليزم و ارتجاع را به پيش برد و از همين سنگر بر رويزيونيزم سه جهاني، رويزيونيزم خواجه‌یي و اپورتونيزم و سنتريزم آتش گشود.
بلي! بايد ياد آن روزي را كه پيش‌گامان ما و در پيشاپيش آن‌ها رفيق بزرگ و شهيد سترگ اكرم ياري،‌ با الهام از موضع‌گیري‌هاي حزب كمونيست چين به‌رهبري مائوتسه‌دون كبير، بر مبناي ايدیولوژيك ماركسيزم– لنينيزم- انديشۀ مائوتسه‌دون شجاعانه بپا خاستند و با ايجاد سازمان جوانان مترقي جنبش كمونيستي ماركسيستي- لنينيستي- مائوتسه‌دون انديشه را در كشور ما پايه گذاري نمودند، با احترام تمام گرامي داشت و تجليل شايسته‌اي از آن به‌عمل آورد.
جاويدان باد نام مائوتسه‌دون كبير علم‌بردار مبارزات ضد رويزيونيزم معاصر در جهان!
زنده باد انقلاب عظيم فرهنگي چين به‌رهبري خردمندانه و علمي مائوتسه‌دون!
 گرامي باد روز پر افتخار بنيانگذاري جنبش كمونيستي افغانستان (سيزدهم ميزان 1344) به رهبري انقلابي شهيد رفيق اكرم ياري!»
سپس بیست و دومین سال‌گرد بنیادگذاری جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین افغانستان در 13 میزان سال 1366 خورشیدی مورد تجلیل قرار گرفت.  بعد از آن بیست و سومین سال‌گرد این روز تاریخی در  13 میزان سال 1367 تجلیل گردید و  برای اولین بار دو اثر منتشر نشدۀ رفیق زنده یاد اکرم یاری به نام‌های "غرض" و "انقلاب و مسئلۀ ملی" به زیور چاپ آراسته شد. با تأسف باید گفت که پس از آن سال‌گرد این روز تاریخی همه ساله و به‌صورت منظم تجلیل نگردید. چنان‌چه در 13 میزان سال 1368 خورشیدی بیست و چهارمین سال‌گرد این روز تاریخی تجلیل نشد، ولی در 13 میزان سال 1369 خورشیدی از بیست و پنجمین سال‌گرد آن تجلیل به‌عمل آمد.
این قصور و کوتاهی مبارزاتی در سال‌های بعد نیز ادامه یافت تا این‌که پنجاهمین سال‌گرد روز بنیادگذاری جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین کشور در 13 میزان سال 1394 خورشیدی فرا رسید.
حزب کمونیست (مائوئیست) افغانستان، که درفش آن درفش وحدت دهندۀ تمامی مائوئیست‌های کشور است، افتخار
دارد که پنجاهمین سال‌گرد روز بنیادگذاری جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین کشور را در 13 میزان سال 1394 خورشیدی و پنجاه‌ویکمین سال‌گرد آن را در 13 میزان سال 1395 خورشیدی مورد تجلیل قرار داد و اینک پنجاه‌ودومین سال‌گرۀ این روز تاریخی را در 13 میزان سال 1396 خورشیدی نیز تجلیل نموده است.  امیدواریم که بتوانیم در سال‌های بعد نیز سال‌گرد این روز تاریخی را تجلیل نماییم.  
اینک با سربلندی و افتخار اعلام می‌کنیم که شعلۀ برافروخته شده توسط پیش‌روان ما و در پیشاپیش آن‌ها رفیق شهید اکرم یاری نه تنها خاموش نگردیده بلکه با گذار از پیچ‌وخم‌ها و فرازونشیب‌های سهمگین، تحمل قربانی‌ها و جان‌نثاری‌های بی‌همتا و رنج عظیمِ عهدشکنی‌های رفقای نیمه‌راه ، فروزان‌تر و مشتعل‌تر از سابق می‌درخشد  و روشنی‌بخش راه مقاومت ملی مردمی و انقلابی همه جانبه علیه اشغال‌گران امپریالیست و مرتجع و رژیم دست‌نشانده و راه انقلاب در کشور است.
حزب کمونیست (مائوئیست) افغانستان افتخار دارد که از همان اولین روز تأسیس خود در کنگرۀ وحدت جـنـبـش کـمـونـیستی (مارکسیستی- لنینیستی- مائوئیستی) کشور در اول می سال 2004 (یازدهم ثور سال 1383)، و مشمولین پروسۀ وحدت جنبش کمونیستی (مارکسیستی- لنینیستی- مائوئیستی) کشور از همان اولین روز به‌جریان افتادن پروسۀ مذکور در خزان سال 1380 (2001)، علیه تجاوز و اشغال امپریالیستی و رژیم دست‌نشاندۀ اشغال‌گران امپریالیست قاطعانه موضع‌گیری نموده و شعار مبارزه و مقاومت ملی مردمی و انقلابی علیه آن‌ها را بلند نمودند. حزب عهد بسته است که این مبارزه و مقاومت را بر محور تدارک، برپایی و پیش‌برد جنگ مقاومت ملی مردمی و انقلابی تا آخر ادامه دهد.
حزب کمونیست (مائوئیست) افغانستان هم‌زمان با پیش‌برد مبارزه و مقاومت ایدیولوژیک- سیاسی علیه اشغال‌گران امپریالیست و رژِیم‌پوشالی دست‌نشاندۀ شان و درین اواخر علیه اشغال‌گران مرتجع داعشی، مبارزه علیه تسلیم‌شدگان و تسلیم‌طلبان قبلاً منسوب به جریان دموکراتیک نوین کشور را، به‌عنوان یک بخش ضرور و انصراف ناپذیر از مبارزه و مقاومت ملی مردمی و انقلابی، قاطعانه دنبال نموده است. حزب مصمم است که این مبارزه را تا زمان طرد کامل تسلیم‌شدگان و تسلیم‌طلبان مذکور از بدنۀ "جریان"، به منظور بسیج عمومی منسوبین برحال "جریان"، احیای روحیۀ مبارزاتی منسوبین سابق غیر فعال "جریان" و تعمیق و گسترش "جریان" در میان نسل‌جوان کشور، به‌ویژه کارگران جوان و عمدتاً دهقانان جوان، در مبارزه و مقاومت علیه اشغال‌گران امپریالیست، اشغال‌گران مرتجع داعشی و رژیم پوشالی، ادامه دهد.
حزب کمونیست (مائوئیست) افغانستان به‌منظور درک عمیق‌تر مارکسیزم- لنینیزم- مائوئیزم و تطبیق عمیق‌تر آن در مبارزات انقلابی افغانستان جداً کاروپیکار می‌نماید و سعی به‌عمل می‌آورد که علیه انحرافات و اشتباهات خطی و محدودیت‌های بخش‌های مختلف جنبش مائوئیستی افغانستان، به شمول اشتباهات و محدودیت‌ها و احیاناً انحرافات خطی موجود در درون خود، به‌منظور وحدت مائوئیست‌های بیرون از حزب با حزب و تکامل خطی بیش‌تر کل جنبش مائوئیستی کشور، مبارزه نماید.
در عین‌حال حزب در مسیر مبارزه علیه کم‌بودات، اشتباهات، و احیاناً انحرافات خطی جنبش مائوئیستی بین‌المللی، به‌منظور دست‌یابی هرچه اصولی‌تر و هرچه سریع‌تر احزاب و سازمان‌های مختلف شامل درین جنبش به یک بیانیۀ مشترک ایدیولوژیک- سیاسی و ایجاد یک مرکز بین‌المللی مائوئیستی توسط آن‌ها قاطعانه و شجاعانه گام بر می‌دارد.
حزب کمونیست (مائوئیست) افغانستان در پنجاه و دومین سال‌گرد تأسیس جنبش مـائـوئـیـستـی و جریان دمـوکراتیک نـویـن افغانستان، یک‌بار دیگر تجدید عهد و پیمان و تعهد خارائین خود را برای پیش‌روی در این مسیر مبارزاتی، که با خون جان‌باختگان جنبش مائوئیستی افغانستان  و جنبش مائوئیستی بین‌المللی سرخ گردیده است، اعلام می‌دارد.
رفقا در خلال راه‌پیمایی در این مسیر مبارزاتی، امسال (سال 1396 خورشیدی) نیز توانستند به‌مناسبت تجلیل از پنجاه و دومین سال‌گرد بنیادگذاری جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین افغانستان در 13 میزان، به نشر و پخش گستردۀ یک پوستر تبلیغاتی اقدام نمایند و در حدود دو هزار کاپی از این پوستر را تحت عنوان  "به‌مناسبت تجلیل از پنجاه‌ و دومین سال‌گرد بنیادگذاری جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین در افغانستان"، که حاوی عکس رفیق زنده یاد اکرم یاری، معرفی مختصر ایشان، آدرس ویب‌سایت شعلۀ جاوید، آدرس فیس‌بوک شعلۀ جاوید و آدرس الکترونیکی شعلۀ جاوید بود، در مکان‌های مناسبِ مناطق مختلف کشور، به‌شمول شهر کابل، نصب نمایند.
پخش وسیع پوسترهای تبلیغاتی امسال نیز با عکس‌العمل‌های مثبت و منفی هم‌راه بود. تأثیرات کیفی مثبت و وسیع‌تر آن بیشتر متبارز بود. ولی عکس‌العمل‌های منفی، نسبتاً محدود، نیز موجود بود که نمی‌تواند قابل دقت نباشد. روی‌هم رفته این فعالیت‌ مبارزاتی از چند جهت عمدتاً موفقیت آمیز بوده است:
اول) روز تاریخی 13 میزان به‌عنوان روز بنیان‌گذاری جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین کشور و هم‌چنان رفیق جان‌باخته زنده یاد اکرم یاری بنیان‌گذار سازمان جوانان مترقی افغانستان و جریان دموکراتیک نوین کشور درین اقدام وسیع تبلیغاتی مستقیماً به توده‌ها و اقشار وسیع اجتماعی، به‌خصوص نسل جوان کشور که با تاریخ مبارزاتی جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین افغانستان آشنایی نسبتاً کم‌تر دارند، معرفی گردید.
دوم) آدرس ویب‌سایت، آدرس الکترونیکی و آدرس فیسبوک شعلۀ جاوید به‌صورت وسیع در اختیار اقشار وسیع اجتماعی قرار داده شد تا ازین طریق بتوانند با اهداف و مواضع حزب کمونیست (مائوئیست) افغانستان آشنائی گسترده حاصل نمایند.
سوم) نصب وسیع پوستر 13 میزان باعث خلق بیش‌تر انگیزه در پیش‌برد فعالیت‌های عملی مبارزاتی و گسترش چنین فعالیت‌ها در میان توده‌ها و اقشار وسیع اجتماعی مردم اعم از زنان و مردان، در میان منسوبین حزب شد و باعث تقویت بیش‌تر شور و شعف و دل‌گرمی مبارزاتی آن‌ها گردید.
مهم‌ترین کاستی‌های این فعالیت عملی مبارزاتی را می‌توان ذیلاً برشمرد:
اول) تعداد پوسترهایی که در اختیار رفقای شامل در این عمل مبارزاتی قرار گرفته بود، نسبتاً کم بود. تعداد قابل توجهی از رفقا به این کمبود معترف بوده و تقاضا داشتند که بعد ازین باید در فعالیت‌های مبارزاتی این‌چنینی تعداد بیش‌تری از پوسترها و اوراق تبلیغاتی در اختیار شان قرار بگیرد.   
دوم) پوستر 13 میزان صرفاً به زبان دری تهیه گردیده بود و این یک کم‌بود. لازم است که بعد ازین پوسترها و سایر اوراق تبلیغاتی حزب حداقل به دو زبان دری و پشتو به‌طور جداگانه تهیه گردد و حسب ضرورت در مناطق مختلف پخش گردد. حتی ما باید در آینده قادر گردیم که به زبان‌های مختلف دیگر در کشور نیز اوراق تبلیغاتی حزب را تکثیر و توزیع نماییم.
نصب وسیع پوستر 13 میزان، امسال نیز با عکس‌العمل‌های منفی تسلیم‌شده‌ها و تسلیم‌طلبان قبلاً  منسوب  به جنبش چپ کشور و هم‌چنان گروپ‌های معینی از احزاب شامل در رژیم دست‌نشانده، به‌شمول عده ای از منسوبین سابق رژیم دست‌نشاندۀ سوسیال امپریالیست‌های اشغال‌گر شوروی سابق که اکنون در خدمت اشغال‌گران امپریالیست و رژیم دست‌نشاندۀ شان قرار دارند، مواجه گردیده است. چنان‌چه در چند ساحه از ولایات مختلف کشور، در خوش‌خدمتی به اشغال‌گران امپریالیست و رژیم دست‌نشانده، یک تعداد از پوسترهای نصب شده توسط آن‌ها کنده شده و از بین برده شده است.
تسلیم‌شده‌ها و تسلیم‌طلبان قبلاً منسوب به‌جنبش چپ کشور، به‌خصوص تحت این بهانه به چنین خوش‌خدمتی تسلیم‌طلبانه و خفت‌بار تن در می‌دهند که گویا ممکن است نصب این پوسترها به آن‌ها نسبت داده شود. این افراد آن‌چنان به تسلیمی و تسلیم‌طلبی خوگرفته اند و آن‌چنان حقیر، درمانده و جان‌نگه‌دار شده اند که حتی جرئت ندارند با پوسترهای نصب شدۀ قاتل هزاران "مائوئیست" و "شعلۀ یی" و ده‌ها هزار هم‌وطن دیگر ما، یعنی نا‌نجیب مزدور، که در طی چندین سال مسئولیتش در ریاست  استخبارات رژِیم دست‌نشاندۀ اشغال‌گران سوسیال‌امپریالیست سابق به جلادی مشغول بود و به همین سبب عاقبت به ریاست حزب رویزیونیست میهن‌فروش و ریاست جمهوری رژِیم دست‌نشاندۀ سوسیال‌امپریالیست‌ها رسید، با نفرت و انزجار نگاه کنند، چه رسد به این‌که در مقابل آن عکس‌العمل منفی نشان دهند. ولی در مقابل پوستر بنیان‌گذار جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین کشور عکس‌العمل منفی نشان می‌دهند و به کندن و پاره کردن آن اقدام می‌نمایند. اگر در آینده این خوش‌خدمتی آن‌ها به اشغال‌گران امپریالیست و رژیم پوشالی دست‌نشانده ادامه یابد، ما ناگزیریم در عکس‌العمل علیه این اقدام خاینانۀ آن‌ها اقدامات مقتضی به عمل آوریم و در قدم اول نقاب از چهره‌های این دورویان برداریم.

زنده باد جنبش مائوئیستی افغانستان!
زنده باد یاد و خاطرۀ رفیق زنده یاد اکرم یاری و سایر پیش‌گامان جنبش مائوئیستی و جریان دموکراتیک نوین کشور!
زنده باد مارکسیزم- لنینیزم- مائوئیزم!

حزب کمونیست (مائوئیست) افغانستان
13 عقرب 1396